Počtvrté porážíme Dvůr Králové.

30. kolo, středa 12.1.2022, Hronov
4:3
0:0, 2:1, 2:2
HC Wikov Hronov

Nečas (Ševců) – Kynčl, Degterev, Mikulec, Sýkora, Exner (C), Romanov – Novotný, Matouš (A), Bucek, Nazarov, Kozák (A), Lavrenov, Teuber, Duchan, Šlaicher, Lebedkin. Trenér: Martin Táborský

HC Dvůr Králové n.L.

Brázdil (Marek) – Vašíček (C), Tondr, Petira, Matějíček (A), Muška, Franc, Vácha – Luštinec, Ježek, Dvořák, Dušek, Procházka, Kučera, Půhoný, Bláha, Havlas, Valašek (A). Trenér: Jiří Zörkler

Statistiky

Branky a nahrávky:26. Lavrenov (Bucek), 32. Lavrenov (Kozák), 45. Kozák, 60. Nazarov (Duchan) – 40. Bláha (Muška), 43. Půhoný (Petira), 47. Petira (Půhoný, Tondr) . Rozhodčí:Battěk – Thuma, Maňák . Vyloučení: 6:6 ( 12:12 min) . Využití:1:0 . V oslabení:1:0 . Diváci:328 . Střely na branku:36:37 . Průběh utkání: 0:0-2:0,2:2-3:2,3:3,4:3 .

Diváci:    328

Hronov se nachází uprostřed bojů o play off, které zatím zvládá nejlépe ze trojice, do které spadají ještě Jablonec a Nová Paka. Dnešní domácí se jako jediní nachází na postupové pozici, ale právě na své dva soky už velké bodový náskok nemají. To zavinila i aktuální nepříznivá série, kdy Hronov nestačil na Děčín a v důležitém zápasem selhal proti Jablonci. Dnes už tak potřebuje opět začít sbírat body. Dvůr Králové ještě nedávno držel první místo v tabulce, avšak o to kvůli dvěma porážkám za sebou přišel. Na první Letňany však ztrácí jen dva body, které tak dnes může klidně dohnat. Dnešní hosty však určitě mrzí poslední prohry s Mostem a Novou Pakou, takže co nejdříve chtějí vrátit na vítěznou vlnu. Předtím totiž zvítězili třikrát v řadě. No uvidíme jak to dopadne dnes?

Hronov s novicem Lebedkinem z Ruska a Novotným z Pardubic začal velice rychle, avšak nepřesně. Ve 3.min. Šleicher z dobré pozice dával těsně vedle, vzápětí Lavrenov v nájezdu dva na jednoho svoji velkou šanci pročekal. Na druhé straně matador Luštinec střílel jen do výstroje Nečase. V 6.min. Valášek nestačil zasunout puk do odkryté hronovské klece, pak přišla obligátní velká hrubka hronovské obrany, Nečas první střelu i dorážku skvěle polapil. V polovině třetiny hrál Hronov při vyloučení Bláhy přesilovku, největší šance měl Duchan, když dorážel svoji první vyraženou střelu, puk šel jen těsně vedle kolem prázdné klece Brázdila. Ve 14.min. nenápadnou ale gólovou teč Petiry hronovský gólman vykopl. V 17.min. agilní Lavrenov střílel bekhendem jen do náruče gólmana hostí, v poslední dvouminutovka přinesla hostím přesilovku, na Nečase se snesla těžká kanonáda, ale největší šanci měl na druhé straně v oslabení Duchan, ale z úhlu se mu nepodařilo skórovat. Hosté měli mírně navrch, ale vcelku se hrál vyrovnaný a velmi rychlý hokej.

Ve druhé třetině 22.min. Dvorský Procházka minul odkrytou část branky a poté byl hodně přísně vyloučen Kozák. Jeho vyloučení jsme však skvěle ubránili, naopak jsme měli na druhé straně slibnou šanci na gól. V 25.min. slušně zaplněné ochozy vybuchly nadšením, Lavrenov z kruhů švihem trefil mezírku u levé tyče Markovisvatyně – 1:0. Poté přišla čistá nabíječka Hronovské obrany přímo na hůl Půhoného, ten naštěstí bombou střílel vedle. V polovině utkání dvakrát za sebou fauloval Petira a Hronovu se naskytla dlouhá čtyřminutová přesilovka. První dvě minuty hosté přečkali, druhé už ne. Kozák se v dobré pozici neulakotil, přesně přihrál lépe postavenému Lavrentěvovi a ten se z první trefil do odkryté klece – 2:0. Při vyloučení Havlase jsme vůbec neohrozili branku, dělá nám pořád velké potíže zavézt puk do třetiny a usadit se tam. Po současném vyloučení Exnera s Bláhou se hrálo čtyři na čtyři a opět Sýkora nikým neatakován nepochopitelně nabil napadajícím hostím, dělovku naštěstí skvěle chytil pozorný Nečas. V poslední minutě druhé třetiny obránce Kynčl z voleje nenašel skulinku u tyče dvorské branky a když už se zdálo, že se půjde do kabin za dvoubrankového vedení Hronova, 23. sekund před sirénou se srazili dva hronovští obránci a Muškovo nahození těsně před Nečasem tečoval Bláha do sítě. To se mělo ubránit, ale bohužel – 2:1.

Začala třetí třetina a v 41.min. Nazarov předvedl slalom alá Vlhová, ale zblízka sám z očí do očí na gólmana nevyzrál. O minutu později Kučerův brejk z křídla domácí gólman s jistotou zlikvidoval. O chvíli později měl na druhé straně dvě slušné šance Matouš, výjezdy z rohu kluziště, ale neproměnil. Ve 24.min. přišla další z neuvěřitelných školáckých chyb hronovské obrany a Půhoný zcela sám v nájezdu střelou k tyči proměnil – 2:2. Přišel nápor Dvora, který byl v těchto fázích lepší, závar před Nečasem musel řešit Romanov posunutím klece, přesilovka ve znamení těžkého obléhání gól nepřinesla, naopak neodbytný Kozák vybojoval na obránci puk a gólfákem se v oslabení nádherně trefil k tyči – 3:2.Za dvě minuty nato Dvůr sevřel Wikováky v domácí v obranné třetině přesnou náhru od mantinelu využil střelou z voleje Petira a opět srovnal krok – 3:3. Obrovskou šanci na svůj první gól v dresu Hronova měl novic z ruské ekipy Lebedkin, dorážel již puk do zcela odkryté branky, trefil však jen tyč. O minutu nato nádherná akce celé pětky mohla také skončit gólem, Novotný ale nestačil zasunout puk za záda již vyšachovaného gólmana Brázdila. Poté měli hosté daleko více ze hry, hráli rychle po sobě dvě přesilovky a branka byl opravdu na spadnutí, Ježek však z dobré pozice minul otevřenou klec a pak kapitán Luštinec fauloval a síly se srovnaly. Ujeli dva Hronovácí na jednoho, Lavrenov již dával do prázdné, puk mu ale sklouzl. Z protiútoku zazdil loženku Tondr, když zazvonil jen o tyč hronovské klece. Hosté se nechtěli s remízou spokojit a neustále útočili, 14 sekund před závěrečnou sirénou však Duchan skvěle vysunul Nazarova, ten obešel beka a přesnou ranou zavěsil pod horní tyč a vystřelil Hronovu tři body. Hosté si vzali oddech a odvolali gólmana, ale na srovnání již bylo málo času.

Hronov vyhrál se štěstím, podržel je vynikající Nečas v brance, Dvůr z pěti vzájemných střetnutí prohrál již čtvrtý duel a má s námi nejhorší bilanci z celé 2.ligy.

Hodnocení trenéra M Táborského: Hodnocení zápasu: zápas se odehrál v vysokém tempu na obou stranách což se muselo divákům líbit . Dlouhou dobu to vypadalo , že se body rozdělí a myslím si, ze by to bylo spravedlivé , ale štěstí v zakončení se přiklonilo na naši stranu za co jsem moc rád.

Onlaj záznam zápasu: https://www.onlajny.com/match/index/date/2022-01-1...


Fotorepotáž ze zápasu: Hronv - Dvůr Králové 4-3 – zde61 – album na Rajčeti

10. března 2022

Letci do finále, Hronov končí se vztyčenou hlavou. Stav série 0:4.

2. března 2022

První čtvrtfinále vyšlo lépe Letcům. Stav série 1:0 pro Letňany.

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022