Zahajujeme druhou půli sezóny, ale souboj o třetí místo vyzněl pro Mostecké LVI.

22. kolo, sobota 11.12.2021, Hronov
2:4
1:0, 1:3, 0:1
HC Wikov Hronov

Nečas (Ševců) – Romanov, Pavelka, Kynčl, Heligr, Sýkora – Teuber, Šlaicher, Kozák, Jirků, Nazarov, Bucek, Tyurin, Lavrenov, Kučera, Exner, Duchan, Matouš Trenér: Martin Táborský

Mostečtí lvi

Kubík (Kovařík) – Urbánek, Šesták, Havlůj, Fučík, Steinocher – Smolka, Procházka, Bohm, Kýhos, Nedrda, Mical, Šimeček, Písařík, Stříbrný, Drasař Trenér: Vladimír Machulda

Statistiky

Branky a nahrávky:77. Exner (Šlaicher), 40. Romanov (Kozák) – 29. Smolka (Procházka, Písařík), 32. Písařík (Havlůj), 38. Stříbrný (Böhm), 59. Šesták (Nedrda) Rozhodčí:Batěk – Dědek, Hofman. Vyloučení:6:9 (12:39 z toho 88-Šimeček 5+20) . Využití:2:1 . V oslabení:0:0 . Diváci:207 . Střely na branku:42:41. Průběh utkání:1:0/1:3,2:3/2:4 .

Diváci:    207

V rámci 2. ligy, Skupiny Sever, dnes Hronov hostí Mostecké Lvy. Čeká nás tedy zajímavý souboj dvou sousedů v tabulce, protože domácí Hronov zatím vybojoval 33 bodů a nachází se na 4. místě, hosté vybojovali 35 bodů a patří jim příčka třetí. Bude se tedy hrát o velmi důležité body. Začíná druhá půle soutěže a proto taky změna na domácích dresech od teď doma ve světlém pro nás v bílém. Ještě dlužíme vyjádření k odvolání ke kontumaci v 6.kole doma s Jabloncem. Zápas byl kontumován výkonný výbor HC Wikov Hronov se odvolal k výkonnému výboru ČSLH. Výkonný výbor ČSLH nám odvolání zamítl. Takže celá tato kauza je zamítnuta v náš neprospěch a není se kam dál odvolat.

Souboj o třetí místo vyzněl pro MosteckéLVI .

HC WIKOV Hronov – Mostečtí lvi 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)

Ve 3.min.Bucek v dobré pozici z úhlu těsně minul. Vzápětí šel ven hostující Böhm, přesilová hra se nám ale příliš nevydařila. Poté šel za katr Duchan, ale po minutě faulovali i hosté Steimacherem. Při hře 4 na 4 Tyurinova teč šla jen do tyče, vzápětí samostatný nájezd mosteckého Šimečka ukryl Nečas ve své lapačce. Krátkou přesilovku Hronov nestačil zužitkovat. V 11.min. po chybě domácí obrany přišla další loženka Böhma, ale jeho střelu tentokráte vyrážečkou vykryl pozorný Nečas. Vzápětí měl zase na holi gól Stříbrný, zcela sám v brejku byl opět vychytán skvělým Nečasem.Ve 13.min. hrubý faul Šimečka na Heligera byl oceněn trestem 5 min + do konce utkání. Dlouhou přesilovku překazil klukovským faulem v útočné třetině kapitán Hronova Exner a síly se vyrovnaly. Po návratu vyloučeného pokračovala přesilovka domácích, Šleicher obral beka o puk, předložil Exnerovi, který nádherným blafákem odčinil své zbytečné vyloučení – 1:0. V 18.min. Buckova střela prošla za zády gólmana celým brankoviště po lajně ven, v poslední třetině Nazarov zcela sám dával těsně vedle.

V nástupu do druhé třetiny Bucek mezi kruhy byl zablokován, na druhé straně Smolka zazvonil o tyč Nečasovy svatyně v 25.min. Kýhos ze 4 metrů opět zazvonil tentokráte o horní tyč. Při vyloučení Tyurina domácí podržel Nečas, když těžkou teč vykopl mimo. Ihned po ubránění přesilovky hráli domácí v šesti a přesila hostí pokračovala. Urbánek dvakrát po sobě v šanci střílel jen do gólmana, ale poté hosté přesilovku využili, Smolka z pozice mezi kruhy vymetl levé okno hronovské branky -1:1. V polovině utkání Šleicherova dorážka skončila jen v náručíbrankáře Kubíka, ale o tři minuty nato již hosté vedli. Nájezd dva na jednoho vzal na sebe Písařík a trefil k tyči – 1:2. Poté Duchan vypíchl bekům puk, postupoval sám na gólmana, ale trefil jen jeho plastron. Podobně se vedlo na druhé straně Smolkovi, který v brejku minul jen o fous tyč. Kučerovu loženku pak hostující brankář skvěle zlikvidoval, ale pak přišla šachová partie hostí, na konci byl Stříbrný, který nedal naprosto osamocenému Nečasovi žádnou šanci a do prázdné zvyšoval již na 1:3. Pak přišla přesilovka Hronova pět na tři a čtyři sekundy před sirénou se trefil z první Romanov a krásnou střelou snížil na 2:3.

Pokračující přesilovku pět na čtyři mohl využít Matouš, ale před zcela odkrytou klecí minul puk. Poté i Lvi hráli v šesti, pak přidali i faul a Hronov měl další přesilovku o dva muže. Přesilová hra se nám proti zkušeným hráčům mostu příliš nedařila a skoré se tudíž neměnilo. Poté Tyurin fauloval, v přesilovce hostující Mical jen ciknul o tyč hronovské svatyně. Při vyloučení Fučíka sehrál Hronov další přesilovku opět bez využití a se ziskem bodů to vypadalo nedobře. Hronovští sice bojovali, ale na soupeře to neplatilo. V 55.min. volný Duchan trefil ze spodu břevno mostecké branky, a následně fauloval Kynčl a bylo po nadějích na zvrat. Duchan ještě v oslabení v dobré šanci střílel mimo, ale hosté sehráli přesilovku na jistotu a jen drželi puk, aby ubíhal čas. Necelé dvě minuty před sirénou trenér Táborský odvolal brankáře, Romanov od modré nastřelil jen bránícího hráče a Šesták pohodlně do prázdné branky uzavřel na 2:4.


10. března 2022

Letci do finále, Hronov končí se vztyčenou hlavou. Stav série 0:4.

2. března 2022

První čtvrtfinále vyšlo lépe Letcům. Stav série 1:0 pro Letňany.

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022