Hronov porazil favorizované Letňany i potřetí.

19. kolo, sobota 27.11.2021, Hronov
2:1
1:1, 0:0,0:0 - 1:0
HC Wikov Hronov

Nečas (Ševců) – Degtěrev, Sýkora, Romanov, Heligr, Kynčl, Pavelka, Exner (C), Oliva – Nazarov, Bucek, Matouš (A) – Kučera, Moník, Jirků – Ťurin, Šlaicher, Duchan – Kozák (A), Kubeček Trenér: Martin Táborský

HC Letci Letňany

Kopřiva (Zeithaml) – Zedek, Kolářík, Lokajíček, Hanuš, Fiala, Gurjevskij, Straka, Šána – Půlpán, Hozák (C), Vacín – Arnošt, Kastner (A), Staněk – Hlaváč, Poul, T. Pejchal – K. Pejchal, Kropáček, Řepík Trenér: Jaroslav Nedvěd

Statistiky

Branky a nahrávky:16. Moník, 63. Ťurin (Oliva) – 9. Půlpán (Kropáček, Arnošt) . Rozhodčí:Vyštejn – Kettner, Gregar . Vyloučení:7:7 (14:14 min.) . Využití:0:1 . V oslabení:0:0 . Diváci:100 . Střely na branku:38:38 .

Diváci:    100

Hronov(4) hostil vedoucí tým tabulky Letce z Letňan(1). K utkání přijeli vedoucí Letňany s nebývale početným kádrem, s několika bývalými hráči Sparty a samozřejmě s mistrem světa Janem Hlaváčem. Trenér J. Nedvěd tentokráte nechtěl hráče Hronova podcenit a konečně je porazit. Hronov nastoupil kompletní, chyběl jen nemocný Degtěrev. Na ledě se odehrávala krásná hokejová bitva a hrál se hokej ve vysokém tempu a plný krásných hokejových akcí. Byl to jeden z nejhezčích hokejů který kdy byl v Hronově vidět. K tomu patří pochválit oba týmy, které přijeli hrát útočný hokej s velkým „H“.

Před utkáním byla minutou ticha uctěna památka bývalého gólmana Hronova Jardy Kosáka Lokvence.

Zápas začal ve velmi rychlém tempu, hráči obou stran se poctivě vraceli a nechtěli dát soupeři sebemenší šanci ke skórování. V 5.min. se ocitl v první větší příležitosti hronovský Kučera, jeho střelu z kruhu gólman hostí Kopřiva vykopl. V 7.min. Oliva nejprve netrefil odkrytou část branky Letňan, vzápětí jeho nájezd Kopřiva vystihl. V 8.min. pykal Moník, domácí se přesilovce ubránili, ale ihned po skončení fauloval Exner a hosté přesilovku využili. Bránící čtyřku Hronova, hosté vyšachovali a Půlpán se do odkryté klece nemohl netrefit – 0:1. V 11.min. Nazarov ze tří metrů pálil zcela sám těsně vedle, na druhé straně Hlaváčovu gólovou střelu na poslední chvíli vytěsnil bránící hráč mimo. Ve 14.min. se v šanci ocitl Tyurin, nezpracoval však dobře puk.V 15.min. Jirků v dobré pozici střílel jen do gólmana, ale pak po závaru a při signalizovaném vyloučení hostí zblízka Moník dotlačil kotouč za záda hostujícího brankáře a srovnal na 1:1. V závěru bitka dvou boxerských dvojic skončila vyloučením čtyř hráčů, ale naprosto herně vyrovnaná třetina skončila i gólově vyrovnaně.

Ve 26. Min. byl vyloučen letňanský Kropáček, Hronov však sehrál přesilovku špatně a ani se nestačil usadit v útočné třetině. Ve 29.min. Pejchalovu střelu z křídla Nečas vyrazil nad. V polovině utkání šel za katr Kučera, v přesilovce Řepík nastřelil tyč hronovské branky. Ve 32.min. si vyjel hostující gólman daleko pro puk, hronovští přes velkou snahu kotouč do prázdné klece nedokázali dopravit. Ve 36.min. hrubě pochybil letňanský obránce, puk předložil osamocenému Šleicherovi, jeho střelu Kopřiva skvěle vyrazil. Vzápětí fauloval matador Hlaváč a po půl minutě krosčekoval i druhý pražský hráč Šána. Přesilovku pět na tři po krátkém obléhání branky hostí překazil faul Kučery a Hronovu zbývala jen přesila o jednoho hráče v poli. Tu však Hronov nevyužil, podobně se vedlo i celku Letňan. Oba celky výborně bránily, nikdo nechtěl nechat ani milimetr ledu soupeři, hrál se urputný, rychlý hokej, který se líbil.

Ve 42.min. postupovali hned tři Letci na jediného hronovského bek, Vacínovu loženku Nečas skvěle polapil. Za minutu nato Šleicherova střela z pozice mezi kruhy šla mimo, podobně se vedlo na druhé straně Hlaváčovi. Ve 49.min. Pejchar ve velké šanci dával jen do dobře postaveného gólmana. V 52.min. hrál Hronov při vyloučení Kropáčka přesilovku, ale špatně, úplně bez střelby. V 55.min. vyhodil puk přes plexi Exner a za zdržování hry si šel odpočinout na trestnou lavici. Hronov ustál těžký zámek a v závěru v oslabení ujel Tyurin, ale zcela sám střílel jen do náruče gólmana. Čtyřicet sekund před závěrečnou sirénou mohl vystřelit tři body Kozák, když se k němu odrazil záhadně puk, hronovský borec byl ale v těsné blízkosti před golmanem a z nenadále šance překvapen a z loženky střílel těsně vedle.

Po skončení zápasu zcela nesmyslně krosčekoval Pejchal Kozáka a nabídl tak Hronovu nebývalou šanci přesilovky v prodloužení. Výhodu však Ochotníci nevyužili, v přemíře snahy až příliš snadno ztráceli puk a hosté oslabení přežili. Rozhodnutí přišlo při hře tři na tři v 63.minutě. Olivovu střelu Kopřiva stačil vyrazit, puk se odrazil k volnému Tyurinovi, který pohodlně střílel do odkryté klece a vystřelil Hronovu nesmírně důležitý prémiový bod. Hronov tak i potřetí favorizované Letňany porazil a nutno říci, že zaslouženě.

mš.

FOTOREPORTÁŽ ZÁPASU: Hronov-Letci Letňany 2-1 – zde61 – album na Rajčeti

10. března 2022

Letci do finále, Hronov končí se vztyčenou hlavou. Stav série 0:4.

2. března 2022

První čtvrtfinále vyšlo lépe Letcům. Stav série 1:0 pro Letňany.

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022