Doma to opět klaplo, Hronov setnul Drakům z Bíliny šest hlav.

10. kolo, sobota 23.10.2021, Hronov
6:2
3:0,1:0,2:2
HC Wikov Hronov

Ševců (Nečas) – Heligr, Romanov, Degterev, Kynčl, Sýkora, Exner (C), Kubíček – Tyurin, Duchan, Štědrý – Nazarov, Kozák (A), Kloz – Teuber, Lavrenov, Šlaicher – Matouš (A) Trenér: Táborský.

HC Draci Bílina

Mikhailov (Kuchař) – Delmarche, Jungvirt, Kolíček (A), Druxa, Šefl, Šešina – Svoboda, Mašek, Kubinčák (A) – Pavlíček, Nerad, Fábry – Daniel, Zdeněk (C), Uher, Trenér: Mareš

Statistiky

Branky a nahrávky:14. Šlaicher (Matouš, Sýkora), 16. Kozák, 18. Tyurin (Kloz), 39. Kozák (Tyurin), 49. Duchan (Šlaicher, Exner), 53. Tyurin – 51. Druxa (Nerad), 60. Zdeněk (Delmarche, Šefl) . Rozhodčí:Veinfurter – Řezníček, Všetečka . Vyloučení:6:7 ( 12:16 min. 5:5 (12:16 min, z toho Hronov 1x 2+2 a Bilina 2x 2+2)) . Využití:2:1 . V oslabení:0:0 . Diváci: 253 . Střely na branku: 50:29 .

Diváci:    253

Hronov setnul Drakům z Bíliny šest hlav. Hronov v brance s odchovancem Ševců a novicem Štědrým, hosté s ruským brankářem a matadorem z Litvínova Kubinčákem.

Začátek střetnutí byl ve znamení převahy Hronova, ale jen s náznaky šancí. V 8.min. našlápl z levého křídla Šlaicher, blafák však nedotáhl do sítě. V 10.min. Kloz nestačil zcela sám před brankou usměrnit puk za záda Mikhailova. O chvíli později Šlaicher z dobré pozice vyprášil jen kožich bílinského gólmana. Ve 14.min. Matouš našel zpoza branky volného Šlaichera a ten z první zavěsil pod víko – 1:0. V 16.min. hosté doplatili na kuriózní situaci, čárový signalizoval zvednutou rukou možný ofsajd, gólman hostí se domníval, že se bude vylučovat a odjel z branky. Toho si všimnul Kozák a ze střední třetiny pohodlně poslal puk do zcela opuštěné klece – 2:0. Dvě minuty před sirénou ujel z levé strany Tyurin, z brankové čáry nahodil touš do gólmana, ten jen slabě vyrazil a Tyurin sám svoji střelu dorazil – 3:0. V poslední minutě ještě Mikhajlov vystihl dlouhý blafák Duchana. Výborná třetina ze strany Ochotníků, kteří rychle bruslili a hosty prakticky k ničemu nepustili. Nebýt malé efektivity, mohlo být skóre o hodně vyšší.

Ve 22.min. Kozákova bomba cinknula jen o pravou tyč bílinské klece, poté došlo ke zranění hlavního rozhodčího Veinfurtera, který pokračoval až po minutě, kdy byl ošetřován a utkání řídili čároví ve dvou. Ve 26.min. vyfasoval za vysokou hůl domácí Lavrenov 2 + 2 minuty. Ševců vykryl dvě obrovské šance hostí s jistotou. Pak ještě v pokračující přesilovce domácí gólman vyrazil kotouč svojí lapačkou do břevna a mimo klec. V polovině utkání při vyloučení Daniela z Bíliny uzavřeli naši hosty na dlouhé chvíle ve třetině, ze sevření odjeli bílinští v převaze tři na jednoho, konečná střela šla naštěstí mimo. Další hronovskou přesilovku brzo pokazil faulem i Kozák a hrálo se čtyři na čtyři. Hronovští jezdci moc puk hostím nepůjčili. Nakonec více šancí měli hokejisté z Bíliny, osamocený Mašek však na Ševců nevyzrál a po střele Zdeňka se rozezvučela tyč hronovské branky. Dvě minuty před sirénou Tyurinův bekend, který měl gólové parametry bílinský strážce svatyně skvěle vystihnul. V poslední minutě přišel trochu záhadný gól. Tyurinovu střelu po několika nečekaných odrazech nakonec doklepl do sítě Kozák – 4:0, A takto skončila i druhá třetina.

Na začátku třetího dějství při přesilovce přišla krásná kombinace celé pětky, zakončující Nazarov, však jen vyprášil kožich Mikhajlova. Poté na druhé straně Danielovu těžkou střelu Ševců vykopl a po potyčce hrál Hronov další přesilovku. Tyurin však při samostatném nájezdu zvolil až příliš průhledný blafák. V 49.min. při naší přesilovce střílel od modré Šlaicher a šikula Matouš, ze vzduchu tečoval puk mimo dosah gólmana, do sítě - 5:0. Zdálo se, že si Draci odvezou pěknou nálož, hronovští excelovali, ale až příliš často sólovali, a lépe postavené spoluhráče jakoby neviděli. V 51. min. ujel všem bílinský Druxa a s jistotou poslal puk do okna bezmocného Ševců – 5:1. Pak nádherně bruslící Tyurin vyškolil beka i gólmana a po zemi zvýšil na 6:1. V 56.min. Lavrenov ujel po levé straně, ale gól nedal. Dvě minuty před konce pykal Degterev v oslabení odjel Nazarov, ale i on svoji loženku zahodil, když střílel těsně vedle. V poslední minutě při přesilovce po závaru před hronovskou brankou doklepl puk zblízka Zdeněk a uzavřel za hosty skóre zápasu 6:2.

Fotogalerie zápasu: Hronov - Draci Bílina 6-2 – zde61 – album na Rajčeti

10. března 2022

Letci do finále, Hronov končí se vztyčenou hlavou. Stav série 0:4.

2. března 2022

První čtvrtfinále vyšlo lépe Letcům. Stav série 1:0 pro Letňany.

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022