1
SELECT id,nadpis,datum,anotace,autor,cely_text,id_zapas,id_foto,typ_clanku,id_zapas,obrazek,id_akce,video,kategorie.nazev as kategorie FROM clanek INNER JOIN kategorie ON clanek.typ_clanku = kategorie.cislo WHERE id = 47 AND zobraz=1 Rozhovor s prezidentem klubu.

Rozhovor s prezidentem klubu.

V úterý proběhla tiskem zpráva o tiskové konferenci ADK LH ( Asociace druholigových klubů ledního hokeje. Dále jen ADK LH) .Jaký je váš osobní názor, na vznik tohoto sdružení?

Rozhovor s prezidentem klubu.


Já osobně jsem jednoznačně pro vznik asociace. Mohu také hrdě prohlásit, že HC Wikov Hronov je jeden ze zakládajících členů ADK LH. Asociace druholigových klubů ledního hokeje vznikla v srpnu 2021 s jasným cílem podílet se na vedení a správě záležitostí týkajících se II. ligy ČR, spolupracovat na dalším rozvoji soutěže a zastupovat ji navenek v legislativní, finanční, sportovně-technické a mediální oblasti. Samozřejmě veškerá činnost bude probíhat ve spolupráci s Českým hokejem a ADK LH bude předkládat návrhy herních modelů a technických norem II. ligy ČR, bude se podílet na vytváření licenčního řádu soutěže a podnikat kroky k její širší medializaci a získávání partnerů.

Kolik členů má v současné době ADK LH a jaká je hlavní podmínka být jejím členem.

Členství v ADK LH, jehož hlavní podmínkou je účast ve II. lize ČR, je nutné podotknout že členství je dobrovolné. V současné době je členem asociace 17 ze 24 účastníků třetí nejvyšší soutěže. Sedm klubů (BK Havlíčkův Brod, BK Nová Paka, Draci Bílina, IHC Králové Písek, HK Opava, TJ HC Jablonec nad Nisou a VSHK Drtiči Hodonín) členy nejsou, naší snahou je, aby v budoucnosti asociace sdružovala všechny účastníky soutěže. Z naší skupiny SEVER není členem BK Nová Paka a TJ HC Jablonec nad Nisou.

II. liga ČR je třetí nejvyšší soutěží v České republice, která bude řízena ADK LH?

Ne, jak jsem již řekl jejím řídícím orgánem je ČSLH. ADK LH bude s ČSLH spolupracovat a podílet se tak na řízení soutěže v úzké spolupráci s vedením ČSLH.

Jen pro upřesnění se ze soutěže postupuje do Chance ligy. V sezóně 2021/22 naopak budou do 2.Ligy ČR sestupovat hned čtyři družstva ze Chance ligy. Z 2.ligy ČR budou naopak sestupovat hned dva týmy.

Jak je váš tým připraven na tuto sezonu, která již začíná tuto sobotu?

Věnovali jsme přípravě a skládání týmu mnoho energie. Bohužel v současné době se potýkáme se zraněním a marodkou. Také se nám nedaří zajistit určitá technická opatření ohledně transferů. Bohužel se s touto situací musíme vyrovnat. V sobotuzajíždíme na první mistrovské utkání do Mostu. Jedná se o velice kvalitního soupeře, jednoho z aspirantů na vítěze celé soutěže 2.Ligy ČR. Bude to velice těžké. Přesto věřím, že se kluci o výsledek poperou se ctí.

Děkuji za rozhovor, a přeji dobré výsledky.

Děkuji.

28. března 2024

Společné foto ˝A˝ týmu

29. února 2024

HC Benátky n.J. – HC WIKOV Hronov 7 : 3 (1:2, 3:1, 3:0)

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022