1
SELECT id,nadpis,datum,anotace,autor,cely_text,id_zapas,id_foto,typ_clanku,id_zapas,obrazek,id_akce,video,kategorie.nazev as kategorie FROM clanek INNER JOIN kategorie ON clanek.typ_clanku = kategorie.cislo WHERE id = 171 AND zobraz=1 První letošní vítězství - jiskřička naděje na záchranu

První letošní vítězství - jiskřička naděje na záchranu

Hosté z dalekého Chebu měli ještě šanci na play-off, Hronov v pozměněné sestavě s Cinkou v brance naopak hrál o naději na záchranu.

Ve 3. min. ujel Bačkovský, střílel však jen do náruče gólmana Kašpara. V 5. min. potyčka po ataku hostujícího brankáře skončila oboustranným vyloučením s trestem 2+2 pro oba aktéry Zachariáše a Proška. Při hře 4 na 4 měl největší šanci Hronov, když postupoval 3 na 2, Pavelka ze tří metrů netrefil branku. Ve 12. min. hosté z ničeho nic jdou do vedení, když Prošek vrátil do sítě Cinkou vyraženou střelu – 0:1. V 15. min. střílel od modré Voňka a Achmetjanov uklidil puk za záda chebského gólmana – 1:1. Ještě v této minutě zakončoval Hovsepjan po pěkné kombinaci celého útoku z úhlu do úmyslně posunuté klece hostí, branka byla správně uznána – 2:1. Vyloučení Pavelky Hronov ubránil a tak do kabin odcházeli domácí po velice slušném a bojovném výkonu.

V 25. min. pykal za faul Nekvinda, všichni s nadějí očekávali zvýšení skóre, ale po vhazování v obranném pásmu Hronova vyhrál Rozhon v oslabení buly a sám tvrdě zakončil – 2:2. Poté šli čtyři hronovští na jediného beka, velká šance však byla zmařena nepřesnou finální přihrávkou. V 29. min. nejlepší chebský střelec Vrtek střílel již do prázdné, hronovský gólman skvěle vykopl betonem. V další minutě šli znovu domácí hráči na osamoceného bránícího hráče Chebu, velikánskou šanci však opět pokazili špatnou přihrávkou. Cheb se tlačil za vedoucím gólem, v náporu špatně střídal a přečíslení z křídla využil Poppel za asistencí Hovsepjana a Zachariáše – 3:2. V 37. min. fauloval Nekvinda, ale přesilovku za třicet sekund pokazil nedovoleným zákrokem i hronovský Subbotin a ve hře čtyři na čtyři se skóre neměnilo.

Ve 42. min. Kašpar s jistotou vybruslil Achmetjanovův blafák, za chvíli nato se podobně nedařilo Bačkovskému z poměrně slibné pozice. Ve 44. min. hráli hosté přesilovku při vyloučení Subbotina, v oslabení Hovsepjan sebral za brankou hostí puk rozehrávajícím obráncům, nezištně předložil zcela samotnému Bačkovskému, který hostujícího gólmana vyškolil střelou mezi betony – 4:2. Cheb neúnavně útočil a chtěl srovnat. V 52. min. Vrtek ze 100 % šance neuspěl, když netrefil úplně odkrytou branku. Poté výborný Cinka kryl dvě obrovské šance hostí, z protiútoku Bačkovský promáchl sám před gólmanem. Hosté si vzali oddech a vyplatilo se, Vrtek našel stříleným centrem hůl Krutiny a ten z úhlu střelou z voleje snížil – 4:3. Minutu před koncem hosté odvolali brankáře, domácí z poloviny hřiště trefili jen tyč opuštěné klece. V napínavém závěru měli hosté šance, Hronov se s vypětím ubránil a necelou sekundu před koncem si dojel Štrombach na vyhozený puk a uzavřel do prázdné svatyně hostí na 5:3.

Rychlý a otevřený hokej bavil a výkon pozměněné sestavy se divákům líbil a dává jiskřičku naděje na možnou záchranu. Ve středu však musíme na ledě předposledního Jablonce bezpodmínečně vyhrát a snížit před čtyřzápasovou šňůrou na domácím ledě náskok na tři body.

Branky a nahrávky: 15. Achmetianov (Voňka), 15. Hovsepjan (Subbotin, Zámečník), 33. Poppel (Hovsepjan, Zachariáš), 46. Bačkovský (Hovsepjan), 60. Štrombach – 12. Prošek (Rozhon), 26. Rozhon, 59. Krutina (Vrtek, Čejka)

Vyloučení: 5 – 4, využití:0:0, oslabení: 1 : 1, 250 diváků


HC WIKOV Hronov: Cinka (Gazizov) – Pavelka, Žaba, Veselý, Zachariáš, Voňka, Amirov – Hovsepjan (A), Achmetianov, Subbotin, Štrombach (A), Przybyla, Bon, Kocián, Zámečník, Poppel (C), Bačkovský
Trenér: Jan Pavelka


HC Stadion Cheb: Kašpar (Tichon) – Troška, Kořán, Šikut, Iachanov, Stejskal – Fečo, Rozhon, Prošek, Krutina, Šťastný, Šafejev, Filippenko, Nekvinda (A), Čejka (A), Konášek, Vrtek (C), Klíma
Trenér: Petr Nekvinda


Rozhodčí: Held – Bubela, Čelechovský

28. března 2024

Společné foto ˝A˝ týmu

29. února 2024

HC Benátky n.J. – HC WIKOV Hronov 7 : 3 (1:2, 3:1, 3:0)

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022