1
SELECT id,nadpis,datum,anotace,autor,cely_text,id_zapas,id_foto,typ_clanku,id_zapas,obrazek,id_akce,video,kategorie.nazev as kategorie FROM clanek INNER JOIN kategorie ON clanek.typ_clanku = kategorie.cislo WHERE id = 163 AND zobraz=1 Ostatní nás v soutěži asi nechtějí, štve manažera Hronova.

Ostatní nás v soutěži asi nechtějí, štve manažera Hronova.

Co řekl o nedohraném zápase?

Sobotní druholigové utkání na mosteckém ledě Hronov nedohrál. Těsně po polovině základní hrací doby bylo střetnutí ukončeno kvůli nedostatečnému počtu hráčů hostujícího souboru. Záměr? Podle hronovského manažera Luďka Exnera nikoliv. „Chtěl jsem utkání kvůli marodce odložit, ale nebyl jsem vyslyšen. Odložených zápasů je letos celá řada a nikdo s tím nemá problém, jakmile jde ale o Hronov, problém mají všichni. Myslím, že je to celé mířeno proti nám," říká bez servítek.

Kolem hokejového Hronova je v posledních dnech rušno, ale asi jiným způsobem, než byste si přál…

To máte pravdu. Nejdřív byl kontumovaný zápas s Pískem, který jsem chtěl přeložit kvůli marodce našeho týmu. Soupeři jsem nabídl, že zápas odehrajeme kdykoliv, ale nebyl jsem vyslyšen. Nakonec to dopadlo tak, že se nám jako nejlepší termín zdál neděle 8. ledna. Písek totiž hraje o den dříve v Jablonci, takže by z Jablonce přejeli do Hronova. Nabídl jsem jim, že jim zaplatím polovinu ubytování v luxusním hotelu v Náchodě, což je kousek od Hronova, ale ani na to nechtěli přistoupit. Takže za mě prostě chtěli body zadarmo, což se mi nelíbí a nelíbí se mi ještě jedna věc.

Jaká?

Počínání svazu, který zápas během tří dnů bez čehokoliv dalšího kontumoval. Víte, odložených zápasů je letos celá řada, například Řisuty, a nikdo s tím nemá problém. Jakmile jde ale o Hronov, problém mají najednou všichni.

Máte pocit, že Hronov je ostatním trnem v oku?

Upřímně? Myslím si, že je tohle všechno mířené proti nám a že nás v soutěži nechtějí.

Proč?

Těch důvodů může být víc. Jednak skutečnost, že v týmu máme několik ruských hráčů a také dálka. Víte, my jsme byli proti současnému druholigovému modelu dvou skupin, za rok najezdíme osm a půl tisíce kilometrů a při dnešních cenách pohonných hmot je jasné, že je to pro nás velmi náročné. Naproti tomu pražské a středočeské kluby jsou v pohodě, protože ty mají všude stejně blízko a stejně daleko.

Do utkání s Mostem nastoupilo ve vašem dresu čtrnáct hráčů do pole a jeden brankář, přesto jste ho nedohráli.

Musíme začít zase od začátku. Situace s našimi zraněními je dlouhodobá, takže jsem chtěl zápas odložit, ale opět mi nebylo vyhověno. Navrhoval jsem, že do Mostu přijedeme v pondělí 9. ledna, což by nebyl problém, protože Most v pondělí normálně trénuje, jenže nesouhlasili. Nevím, možná si mysleli, že jim v pondělí nepřijdou lidi, i když v sobotu jich tam bylo zhruba 100… Takže jsme do Mostu jeli se sedmi juniory a sedmi hráči základní sestavy, kteří ale byli různě pomlácení, případně pod antibiotiky. Ráz jejich zranění ovšem prostě neumožňoval dohrání zápasu. To je celé.

Vy tedy nesouhlasíte s tvrzením, že jste hráče během druhé třetiny posílali do kabiny účelově, aby se utkání mohlo ukončit?

V žádném případě! Do druhé třetiny jsme nastoupili v deseti lidech, protože o přestávce čtyři hráči řekli, že to prostě nejde. Já je nemůžu nutit hrát, když mi tvrdí, že zdravotně nejsou v pořádku. Během druhé třetiny odstoupil další kluk a jakmile klesne počet hráčů pod deset, zápas se automaticky ukončuje. Nebylo to o tom, že bychom nechtěli dohrát, dohrát jsme nemohli.

Nebyla ve hře hráčská výpomoc od některých jiných klubů?

Snažil jsem se o to, spolupracujeme s juniorkou Českých Budějovic a Šumperka, jenže ti měli svůj zápasový program, takže nám hráče uvolnit nemohli. Vyčerpal jsem všechny možnosti, proto bylo mým cílem zápas odložit, jenže bohužel nám nebylo vyhověno. Víte, když někdo zavolal nám a chtěl odložit zápas, vždycky jsme mu vyhověli, nám ale nevyhoví nikdo. Já už se teď budu chovat stejně, když mi někdo zavolá o přeložení zápasu, taky mu nevyhovím.

Jaký osud bude podle vás nedohraný zápas v Mostu mít?

Podle sportovního řádu zůstává v platnosti výsledek, který platil v době ukončení zápasu. Kontumace nehrozí.

Nebojíte se případné nepřízně sponzorů? Reklama hokejového Hronova teď není zrovna pozitivní.

Nebojím, myslím si, že normální člověk se na nás za současné situace zlobit nemůže. Pokud by se měl někdo na někoho zlobit, měl by se zlobit na Písek a na Most, ne na nás.

Co říkáte na dosavadní sezonu v podání Hronova?

Spokojení samozřejmě nejsme, roli hraje více faktorů. Tým jsem začal skládat už na jaře letošního roku, spolupráce s Vrchlabím měla pokračovat dál, měl jsem od nich přislíbené hráče a k tomu jsme si sehnali i vlastní hráče. Pan Dědek se ale rozhodl jít jinou cestou, vytvořil si v Chance lize béčko Pardubic, což znamenalo, že Vrchlabí šlo hrát 2. ligu a hráči, kteří měli být u nás, u nich nakonec zůstali. Navíc si Vrchlabí stáhlo i další hráče, se kterými jsem byl domluvený, jejich rozpočet je totiž logicky trošku někde jinde než ten náš.

Proto jste se rozhodli vydat cestou zahraničích hráčů?

Ano, čeští hráči prostě nejsou – a když jsou, tak jsou drazí, takže si je zkrátka nemůžeme dovolit. Cizinci sice nejsou o moc levnější, protože jim musíte platit ubytování, stravování a další věci, ale aspoň se dají sehnat. K tomu se mi nelíbí další věc.

A to?

2. liga by se měla soustředit na to, aby vychovávala mladé hráče pro vyšší soutěže. Chápu, že ambiciózní kluby potřebují mít i zkušené borce, jinak ale nechápu, proč v soutěži hrají čtyřicetiletí chlapi. Je to problém celého českého hokeje a garantuju vám, že pokud s tím něco neuděláme, bude to katastrofa.

Mladí hráči se ale musí mít od koho učit, ne?

V tom máte samozřejmě pravdu, ale těch starších by nemělo být deset a víc, jak je tomu ve spoustě klubů. Je to problém českého hokeje, stejně jako rodiče.

Rodiče?

U mládeže jsme zvyklí na ledacos, ale aby vám rodiče hráčů působících v A-týmu v noci po zápase volali, proč jejich syn nehrál nebo proč hrál málo…. Prostě katastrofa. Podívejte se do Skandinávie, tam si něco takového nikdo nedovolí.

Mimochodem, četl jsem, že v Hronově hrají hráči, kteří si místo v sestavě zaplatí, to je tedy podle vás práce zhrzených rodičů, o kterých mluvíte?

Samozřejmě! Pokud kluk nemá výkonnost a my vezmeme někoho jiného například z českobudějovické juniorky, tak jaká asi může být reakce rodiče, že? Řeči o tom, že se u nás za místo v sestavě platí, jsou nesmysly.

S jakými očekáváními jdete do zbytku sezony?

Chceme se ve 2. lize udržet a následně promluvit se sponzory o navýšení rozpočtu. My momentálně hrajeme s rozpočtem, se kterým se tahle soutěž hrát nedá. Pokud rozpočet navýšíme, věřím, že se vrátíme na příčky, na kterých jsme hráli loni.

Jaké navýšení byste si představoval?

Konkrétní sumu říkat nebudu, ale navýšení by mělo být výrazné.


29. února 2024

HC Benátky n.J. – HC WIKOV Hronov 7 : 3 (1:2, 3:1, 3:0)

25. února 2024

HC WIKOV Hronov – HC Řísuty 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022