1
SELECT id,nadpis,datum,anotace,autor,cely_text,id_zapas,id_foto,typ_clanku,id_zapas,obrazek,id_akce,video,kategorie.nazev as kategorie FROM clanek INNER JOIN kategorie ON clanek.typ_clanku = kategorie.cislo WHERE id = 161 AND zobraz=1 Důležité vítězství v boji o udržení

Důležité vítězství v boji o udržení

Jablonec okupuje, stejně jako my, spodek tabulky a tak se hrálo prakticky o 6 bodů.

Hned v 1. min. vytáhl hronovský gólman Ryšavý zázračný zákrok, když čelil nájezdu dva na jednoho. Ve 3. min. na druhé straně byl v dobré pozici Subbotin, střílel však jen do gólmana. O minutu později Hovsepjan v další ložence trefil opět jen náruč jabloneckého brankáře Jelínka. Za pár sekund i Achmetjanov svoji gólovou střelu nasměroval zase jen do dobře postaveného gólmana. Branka se zdála zakletá, v 8. min. i Subbotin zcela sám a z první, dělovkou trefil jen plastron gólmana. V 10. min. jsme s přehledem ubránili oslabení při vyloučení Eremiáše. Ve 13. min. konečně padl gól. Nájezd tři na jednoho vedl Putz, přiťukl Horkému, který střelou tahem po ledě konečně našel místo u levé tyče jablonecké klece – 1:0. Ve 14. min. hrál Jablonec přesilovku při vyloučení Lejdara, ale v oslabení našlápl na útočnou čáru Putz a blafákem mezi nohy zvýšil již na slibných 2:0. Nahrával Horký. Přesilovka Jablonce však pokračovala a těsně před gólmanem tečoval puk do sítě Foerster a snížil – 2:1. V 16. min. byl Eremiáš v nájezdu faulován, trestné střílení hlavní sudí nenařídil, jen se vylučovalo, v přesilovce měl největší šanci Exner, před odkrytou brankou mu v rozhodující chvíli puk odskočil. A přišla pro Hronov jakoby zakletá poslední minuta třetiny. Nájezd dva na jednoho z nulového úhlu zakončoval nahozením na gólmana Brokeš, Ryšavý si dobře nepohlídal utěsnění u pravé tyče a puk se vykutálel do sítě – 2:2. Dostali jsme velice laciné branky a navíc nevyužili mnoho vyložených šancí.

Hned na začátku druhé třetiny fauloval Poppel, největší šanci měla ale v oslabení Hovsepjan s Amirovem, oba však nedali. V 25. min. fauloval Jablonecký Koutecký a za 20 sekund mohl trestnou lavici opustit, když pronikl Amirov, přihrávkou našel hůl Subbotina a ten jen doklepl do odkryté klece – 3:2. V polovině zápasu bravurně Ryšavý zlikvidoval gólovku Pavlů a ihned na to fauloval jablonecký Koutecký a Hronov hrál další přesilovku. V oslabení však postupoval Špaček na jediného beka a utěšenou střelou trefil přesně okno nic nevidícího gólmana a srovnal na 3:3. Za chvíli šel Koutecký sám na hronovskou branku, brankář vytáhl puk skvělou lapačkou. Ihned nato nájezd Hronova řešili jablonečtí faulem, rozhodčí signalizoval vyloučení a nechal akci dohrát a Putz zblízka přece jen dorazil – 4:3. Pak přišla série vyloučení na obou stranách, ani jedné straně se nedařilo skórovat. Ale poté i Hronov dokázal, že umí sehrát poslední minuty třetiny, Horký u mantinelu vybojoval puk, svoji přihrávku adresoval volnému Eremiášovi před branku a jeho lehká teč znamenal opět dvoubrankového vedení – 5:3.

Nástup do posledního dějství se Wikovákům nebývale povedl. Ve 42. min. Horký sólem vyškolil nejprve beka a poté s jistotou udělal i gólmana – 6:3. Za chvíli pak Hovsepjan dělovku z prostoru kruhů našel jablonecký gólman u pravé tyče až v síti – 7:3. Zdálo se být rozhodnuto, pak však přišla série zbytečných, ale opravdu zbytečných vyloučení hronovských hráčů a hosté vycítili šanci zápas zdramatizovat. Ve 44. min. přišel faul Achmetjanova, v přesilovce rozehrávač přesilovek hostí Abrahám střílí od modré, nachází cíleně hůl Kapičky a jeho teč skončí v síti – 7:4. Ihned nato šel ven Pavelka, za minutu mohl zpět do hry, když dělovka Abraháma po ledě zapadla k levé tyči – 7:5. A na ledě i v hledišti zavládl strach, že zcela jasný zápas nedotáhneme do vítězného konce. Ve 48. min ujel Veselý, zvolil „ruský“ blafák, gólfák šel ale jen do gólmana. Poté hráli domácí přesilovku, vzápětí šel ven další jablonecký hráč a Hronov hrál pět na tři. Ještě před tím se odehrála na ledě bitka mezi Exnerem a Kačírkem, domácí hráč vyhrál jasně na body, ale oba vyfasovali 5 + do konce utkání a odešli do sprch. Hronov dvojnásobnou přesilovku přes velké obléhání jablonecké branky nevyužil. V 55. min. dělovka Amirova skončila v lapačce výborného Jelínka. Pak však musel faulovat hronovský gólman, který byl nedovoleně atakován v brankovišti, v přesilovce hosté vstřelili gól, který hlavní Bernát k úlevě domácích neuznal, protože těsně před tím utkání přerušil. V poslední minutě hosté odvolali brankáře a Putz se střelou přes celý vál trefil doprostřed branky a uzavřel na 8:5. Zároveň tak i korunoval svůj hattrick.

Cenným vítězstvím se tak Hronov posunul v tabulce před poslední Řisuty a navíc se na dohled dotáhl na Klatovy a právě i Jablonec.

Další foto z utkání ZDE

Vyloučen: 6 + Exner 5 + OK – 7 + Kačírek 5 + OK, využití: 2:3, oslabení: 1:1

Branky a nahrávky: 13. Horký (Putz), 14. Putz (Horký), 25. Subbotin (Amirov, Putz), 32. Putz (Pavelka, Veselý), 40. Eremiáš (Horký, Štrombach), 42. Horký (Pavelka), 43. Hovsepjan (Amirov), 59. Putz – 14. Foerster (Jursa, Maďar), 19. Brokeš (Pilek, Foerster), 30. Špaček (Kačírek), 44. Kapička (Abraham, Brokeš), 46. Abraham (Brokeš, Kapička)


HC WIKOV Hronov: Ryšavý (Ševců) – Veselý, Amirov, Hovsepjan, Pavelka, Křivohlávek, Exner – Eremiáš, Subbotin, Horký, Lejdar, Salnikov, Putz, Poppel, Akhmetianov, Štrombach


HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Horák) – Pilek, Koutecký, Pavlů, Starý, Abraham, Kollert, Had – Foerster, Kapička, Brokeš, Špaček, Jursa, Kačírek, Maďar, Bouřil


Rozhodčí: Bernat – Řezníček, Hofman

Diváci: 210

28. března 2024

Společné foto ˝A˝ týmu

29. února 2024

HC Benátky n.J. – HC WIKOV Hronov 7 : 3 (1:2, 3:1, 3:0)

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022