1
SELECT id,nadpis,datum,anotace,autor,cely_text,id_zapas,id_foto,typ_clanku,id_zapas,obrazek,id_akce,video,kategorie.nazev as kategorie FROM clanek INNER JOIN kategorie ON clanek.typ_clanku = kategorie.cislo WHERE id = 159 AND zobraz=1 Skvělé derby nakonec těsně pro Vrchlabí

Skvělé derby nakonec těsně pro Vrchlabí

Hronov se Šefců v brance, domácí pak s řadou hráčů, kteří v loňské sezóně hájili i barvy Hronova.

Hned ve 2. min. po kombinaci Urban – Hlaváč si najel od modré mezi kruhy Oliva a prostřelil hronovského gólmana – 1:0. Za patnáct sekund zapomenutý Tatar ujel, přihrál zpět na Duchana, který trefil áčko mezi betony Šefců – 2:0. To tedy byl začátek ! Hronov ale neotřesen útočil a měl tři rychle po sobě jdoucí šance. Nejprve Amirov tvrdou střelou trefil do masky Vacka, poté Štrombachův bekhend Vacek vyrazil a pak Subbotin dvakrát po sobě nevyzrál na rychlou lapačku vrchlabského gólmana. Tlak Hronova však přinesl užitek. V 9.min. po akci u pravého mantinelu šel puk na Štrombacha, od něho k Subbotinovi, který do odkryté klece snížil na 2:1. V 11. min. pykal Urban a Hronov už za deset sekund využil přesilovku, když si Kozlov dvakrát vyměnil puk s Poppelem, který střelou zápěstím vymetl šibenici vrchlabské branky – 2:2. Bohužel opět krátkodobou ztrátu koncentrace po vstřelení branky zkušené Vrchlabí již za dvacet pět sekund využilo, Tatar objel branku, strhl na sebe všechny bránící hronovské hráče a osamocený Duchan sám před brankou z očí do očí nedal Šefců šanci – 3:2. Velká škoda ! Ve 14. min. Šefců vychytal Kaštánka, pak domácí vyrobili velkou minelu v rozehrávce, Putz si blafákem položil Vacka, ale již nestačil přehodit beton bezmocného gólmana. V 19.min. ještě Vacek předvedl skvělý zákrok při ložence Amirova. Hronov měl více šancí a byl v první třetině snad i lepší.
Ve 24. min. se dělovka Fialy od modré odrazila nešťastně od mantinelu do brankoviště a Šleicher volný puk zblízka jen doklepl – 4:2. Ve 29. min. vyrobil při rozehrávce další hrubku obránce Vrchlabí Kaštánek, volný puk sebral v rychlosti jedoucí Veselý a střelou pod břevno snížil na 4:3. Pak Šefců vychytal matadora Hlaváče a Vrchlabí hrálo přesilovku. V oslabení ale ujel Achmetjanov, Vacek skvělým zákrokem lapačkou chytil jistý gól. Půl minuty před dělící sirénou však 650 diváků v hale ztichlo. Poppel ujel, našel Eremiáše, který se vracel po skončení trestu z lavice hanby a jeho dělovka pod horní tyč znamenala druhé vyrovnání hronovských – 4:4.
Ve 42. min. Šefců skvěle nadvakrát vychytal Duchana a ve 46. min. přišel pro Vrchlabí naprostý šok. Vacek, chytající v obráceném gardu, neudržel v lapačce puk po střele Veselého, kotouč vypadl přímo na hůl dojíždějícího Putze, který poslal pohodlně Hronov do nečekaného vedení - 4:5. Za půlminuty však zkušené Vrchlabí s velkou dávkou štěstí vyrovnalo. Perička od modré našel na pravém kruhu Hlaváče, který nahodil puk před branku a černá guma se záhadně odrazila do sítě – 5:5. V polovině třetí třetiny Šefců ramenem vytěsnil gólovou střelu domácích a pak přišlo něco, co nemělo přijít. Amirov fauloval a za vražení dostal dvouminutový trest. Do potyčky po faulu přijel pomoci Kozlov a obdržel také dvojku. Vrchlabí se tak zdarma naskytla velká příležitost dlouhatánské dvouminutové přesilovky pět na tři. Hronov se však zoufale, ale úspěšně bránil. Když skončila přesilovka, skočili oba vyloučení na led a spěchali do obranné třetiny Hronova pomoci vyčerpaným spoluhráčům. Dvě sekundy po skončení přesilovky ale domácí stačili dokončit rozehranou kombinaci na jeden dotek a Bláha uklidil puk do odkryté branky – 6:5. Poté dobře chytající Šefců vytáhl fantastický zákrok lapačkou a Hlaváčova střela přes beka šla jen o vlásek vedle. Minutu před koncem měl na holi vyrovnání Hovsepjan, puk po jeho střele však skončil na brankové čáře, kde ho stačil gólman přikrýt. V závěru ještě sáhl Hronov po power play, ale letos opravdu nemáme ten kousek pověstného štěstíčka a tak odjíždíme z Vrchlabí s pocitem výborně odvedené práce, ale přece jen bez bodu.

V sobotu 3.12. zajíždíme na led Tábora, kde jsou určité šance na bodový zisk, ve středu 7.12. přivítáme na svém ledě od 18 hodin celek Jablonce, který je v tabulce jen o pár příček nad námi. Budeme potřebovat v boji o záchranu Vaši podporu !
Branky a nahrávky: 2. Oliva (Hlaváč, Urban), 2. Duchan (Tatar), 12. Duchan (Tatar), 24. Šlaicher (Fiala, Urban), 47. Hlaváč (Perička, Urban), 52. Bláha (Kozák, Bendík) – 9. Subbotin (Štrombach, Eremiáš), 12. Poppel (Kozlov, Hovsepyan), 29. J. Veselý, 40. Eremiáš (Poppel), 46. Putz (J. Veselý, Amirov)
Vyloučení: 4 – 5, využití: 0:1, oslabení: 0:0
HC Stadion Vrchlabí: Vacek (Krinwald) – Fiala, Kynčl, Horáček, Kaštánek, Bendík (A), Oliva, Duran, Perička – Urban (C), Kozák, Chrtek, Cerman, Hlaváč, Duchan, Chalupa, Jirků, Bláha (A), Tatar, Šlaicher
Trenér: Tomáš Jirků

HC WIKOV Hronov: Ševců (Gazizov) – Pavelka (A), Jirásek, M. Veselý, Kozlov, Exner (C), Amirov – Akhmetianov, Eremiáš, Horký, J. Veselý, Poppel, Subbotin, Štrombach, Hovsepyan (A), Putz
Trenér: Leoš Kamaryt

Rozhodčí: Veinfurter – Kettner, Brož

Diváci: 647


28. března 2024

Společné foto ˝A˝ týmu

29. února 2024

HC Benátky n.J. – HC WIKOV Hronov 7 : 3 (1:2, 3:1, 3:0)

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022