1
SELECT id,nadpis,datum,anotace,autor,cely_text,id_zapas,id_foto,typ_clanku,id_zapas,obrazek,id_akce,video,kategorie.nazev as kategorie FROM clanek INNER JOIN kategorie ON clanek.typ_clanku = kategorie.cislo WHERE id = 158 AND zobraz=1 Nedaří se, nedaří

Nedaří se, nedaří

Oba celky usazené na konci tabulky věděly, že jde o jedno z nejdůležitějších utkání sezóny v boji o udržení.

Začátek byl ve znamení snahy Hronova jít do vedení. To ale mohlo připadnout hostím, ale domácí gólman Cinka skvěle vyřešil dvě rychle po sobě jdoucí šanci Klatov ve 4. minutě. Snaha hronovských až příliš často končila již při zakládání útoku na nepřesných přihrávkách. V 10. min.však neobsazený Walter našel před brankou úplně volného Koláře, který lehce zavěsil – 0:1. Vyloučení Horkého jsme s přehledem ubránili a hned nato Achmetjanov nezužitkoval pěknou zpětnou přihrávku Štrombacha. A přišel trest. Ihned z protiútoku hosté nahodili od půlky puk po pravém mantinelu, za branku si pro něj vyjel gólman Cinka, puk se však zcela nečekaně odrazil od nerovnosti v mantinelu ve vratech pro výjezd rolby, odrazil se před zcela opuštěnou klec a Čech přišel ke gólu jak slepý k houslím – 0:2. Naštěstí ještě v téže minutě domácí snížili. Achmetjanov našlápl po levém křídle, předložil mezi kruhy najíždějícímu Poppelovi, ten měl čas prohlédnout si gólmana a s jistotou zavěsit – 1:2. V posledních sekundách první třetiny byl vyloučen klatovský Čech a celá přesilovka se přesunula do druhé třetiny.

Přesilovka však přinesla velký zmar bez jediné střely Hronova. Ihned nato byl vyloučen znovu klatovský hráč Čech a domácí hráli další dvě minuty v přesile. Opět ale velmi špatně, bez jediné šance ! V 10. min. hrál Hronov už třetí přesilovku. A nejenže nedal gól, ale naopak ještě inkasoval. Pavelkovi se v souboji u mantinelu vymanil za brankou hráč hostí, předložil před branku Sedlákovi, který lehoučce doklepl za záda bezmocného Cinky – 1:3. Takže z šestiminutové přesilovky jsme nedokázali vytěžit ani šanci a nakonec ještě nabídli hostům rozdílovou branku ! Snaha hronovských o zdramatizování zápasu pokračovala. V polovině utkání postupovali Wikováci tři na jednoho, dobrou šanci měl Polej, střílel ale jen do plastronu gólmana. Vyloučení Amirova jsme ubránili, rovněž ve hře čtyři na čtyři se žádnému celku nedařilo ohrozit branku soupeře. V 38. min. měl připomínky k výkonu rozhodčího Pastiera hráč hostí Sedlák a vyfasoval dvojku za nesportovní chování. Do útoku vysunutý Exner nejprve svoji šanci neproměnil, ale poté byl mezi kruhy beztrestně krosčekován Achmetjanov, rychle vstal z ledu a bekhendem zametl puk do sítě – 2:3.

Závěrečná třetina měla boj o poslední příčku rozhodnout. Ve 4. min. Achmetjanov svoji šanci nedal, z protiútoku Cinka zázračně lapil puk při příležitosti hostí. Hronov zařadil vyšší rychlostní stupeň, začal lépe bruslit a hlavně napadat rozehru Klatov již v zárodku a ne jako v prvních dvou třetinách až na červené čáře. Gól Hronova visel ve vzduchu, ze zámku však ujeli tři klatovští na dva naše beky několikrát si vyměnili puk a Ženíšek zasunul zpoza branky do sítě – 2:4. Ve 48. min. se Hronovu naskytla další přesilovka, tentokráte ji sehrál lépe, měl i nějaké šance, ale stále nepřicházel nacvičený gólový přesilovkový vzorec. To byl konec nadějím. Hronov dál bojoval, v 54.min. ujel po křídle Veselý, jeho bekhend šel ale těsně vedle, na druhé straně Cinka vychytal Matouška. Konec veškerým nadějím na zdramatizování udělal svým faulem jinak dobře hrající Kozlov. Oslabení jsme přestáli, když hosté jen tahali čas a nesnažili se příliš střílet. Po návratu měl Kozlov stoprocentní tutovku, před odkrytou klecí ale nezkrotil puk. Dvacet sekund před závěrečnou sirénou pykal Ženíšek, trenér domácích odvolal gólmana, ale na zdramatizování a kontaktní gól bylo již velmi pozdě.

Nyní jedeme dvakrát na led soupeřů, vesměs vysokých favoritů do Vrchlabí a Tábora, 7.12. pak doma přivítáme celek Jablonce n.N. a poté v sobotu 10.12. Písek.

Další foto z utkání ZDE

Branky a nahrávky: 19. Poppel (Akhmetianov, Horký), 40. Akhmetianov (Pavelka) – 10. Kolář (Walter, Ženíšek), 18. D. Čech (Matoušek), 31. Sedlák (Princl), 46. Ženíšek (Sedlák)

Vyloučení: 4 – 6, využití: 1 : 0, oslabení: 0:1, 220 diváků.


HC WIKOV Hronov: Cinka (Ševců) – Kozlov, Pavelka (A), Exner (C), Jirásek, M. Veselý, Amirov – Štrombach, Poppel, J. Veselý, Eremiáš, Horký, Polej, Akhmetianov, Subbotin, Hovsepyan
Trenér: Leoš Kamaryt


SHC Klatovy: Kolář (K. Čech) – Kremláček, Pánek, Houfek (A), Houdek, Vajner, Kovářík, Walter – Sedlák, D. Čech, Princl, Ženíšek (A), Kolář, Beránek, J. Roubal, Matoušek, Beníšek, Kvasnička, Kaiser
Trenér: Michal Straka


Rozhodčí: Pastier – Řezníček, Hofman

28. března 2024

Společné foto ˝A˝ týmu

29. února 2024

HC Benátky n.J. – HC WIKOV Hronov 7 : 3 (1:2, 3:1, 3:0)

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022