1
SELECT id,nadpis,datum,anotace,autor,cely_text,id_zapas,id_foto,typ_clanku,id_zapas,obrazek,id_akce,video,kategorie.nazev as kategorie FROM clanek INNER JOIN kategorie ON clanek.typ_clanku = kategorie.cislo WHERE id = 151 AND zobraz=1 Po skvělém obratu výhra za tři body, stoupáme tabulkou.

Po skvělém obratu výhra za tři body, stoupáme tabulkou.

Řisuty leží jen 12 km od Kladna a v hokejové minulosti byly známy tím, že v tomto týmu končila svoji kariéru celá řada ligových veteránů z Kladna, Litvínova a Sparty, kteří ač o hodně starší vyučovali mladší hokejové ročníky. Současná situace je ale jiná, tým se krčil na předposledním místě tabulky se sedmi body jako poslední Hronov. Hrálo se tedy veledůležité utkání o Černého Petra.

Ve 2. min. hronovský Hašlar v úniku nevyzrál na gólmana. V 9. min. však Janeček našel z levé strany křížným pasem přes brankoviště neobsazeného Sýkoru a ten doklepl do odkryté klece – 1:0. V 16. min. domácí Bílek využil nedorozumění hronovské obrany a ujel, jeho střelu však Tichý chytil. Hronov si sice v první třetině šance vytvářel, ale chyběla koncovka.

V začátku druhé třetiny se domácím podařilo navýšit skóre, když v 25. min. při vyloučení hronovského Putze dostal do prostoru mezi kruhy nabito Putyk a jeho gólfák z první skončil v síti Tichého – 2:0. Vzápětí hronovský novic Jirásek zazvonil o tyč řisutské klece a o pár sekund později zahodil obrovskou šanci Štrombach, když sám u levé tyče nedokázal puk dostat do branky. V 27. min. ale Hronov chybu napravil, Hovsepjanova dělovka od modré prošla houštinou těl a hokejek a Pánek ji zaznamenal až za svými zády – 2:1. Hosté se nadechli k velkému obratu. V polovině utkání hronovští útočníci výborně clonili před gólmanem a dělostřelec Hovsepjan se trefil od modré úplně stejným způsobem jako při první brance a srovnal na 2:2. Za půl minuty jdeme do vedení. Akhmetianov od pravého mantinelu nachytal nenápadnou střelou nepozorného Pánka na švestkách a tato střela znamenala vedení Hronova 2:3. Velký tlak Řisut, kdy těžké situace před svoji brankou vyřešil Tichý vyvrcholil únikem hned tří osamocených hronovských hráčů, Subbotin předložil Melnikovovi a ten do odkryté klece s jistotou zavěsil – 2:4. Těsně před přestávkou hrál Hronov přesilovku při vyloučení Bílka. Vzorový zámek po kombinaci skončil u Hovsepjana, který z úhlu vymetl šibenici u přemísťujícího se gólmana Pánka – 2:5. Vynikající třetina hronovských, kteří domácí borce přehrávali ve všech situacích a zápas prakticky rozhodli.

Ve 46. min. výborný Tichý vykryl brejk Křepelky, ale pak při vlastním oslabení dostal puk Bílek a dlouhým blafákem snížil na 3:5. V 53. min. měl na holi gól hronovský Bořuta a z protiútoku i Řisuty, oba gólmani však své celky podrželi. V 55. min. krosčekoval Bláha a Hronov sehrál dlouhý zámek s přesnou kombinací, kterou zakončoval z úhlu přes ležícího gólmana střelou pod břevno Hovsepjan, který se v tomto zápase trefil již počtvrté – 3:6 ! Za půl minuty šly Řisuty do kolen. Štrombach ze stejného místa jako před tím Hovsepjan trefil okno prázdné svatyně a upravil již na 3:7. Dvě minuty před koncem ujel z pravého křídla Bílek, u první tyče dal na „slepici“ před branku a Potěchin procedil ležícího Tichého – 4:7. V poslední minutě však střelou z levého křídla střelou zápěstím Hašlar vymetl pavouky z okna domácí branky a uzavřel na 4:8.

Hronov tak po výborném výkonu se sólistou Hovsepjanem poslal Řisuty na dno tabulky, bodově se dotáhl na Cheb a další celky nad ním. V sobotu v Chomutově to ale bude určitě o hodně, o hodně těžší.

Branky a nahrávky: 9. Sýkora (Janeček, Šťastný), 25. Patyk (Bílek, Křepelka), 49. Bílek (Křepelka, Pokorný), 58. Řepka (Bílek, Petráš) – 27. Hovsepjan (Amirov, Melnikov), 29. Hovsepjan (Melnikov, Amirov), 30. Akhmetianov (Exner, Poppel), 32. Melnikov (Pavelka, Subbotin), 40. Hovsepjan (Melnikov, Pavelka), 57. Hovsepjan (Melnikov, Subbotin), 58. Štrombach (Kozlov, Poppel), 60. Hašlar (Putz)

Vyloučení 6 – 3, využití 1:2, oslabení 1:0


HC Řisuty: Pánek (Šubrt) – Potěchin, Pokorný, Strnad – Výrut, Patyk, Sýkora, Okegawa, Petráš, Řepka, Šťastný, Janeček, Bláha, Křepelka, Rendla, Bílek
Trenér: Pavel Křepelka


HC WIKOV Hronov: Tichý (Ševců) – Amirov, Hovsepjan, Pavelka, Kozlov, Exner – Veselý, Subbotin, Jirásek, Hašlar, Bořuta, Salnikov, Putz, Poppel, Akhmetianov, Štrombach, Melnikov
Trenér: Leoš Kamaryt

28. března 2024

Společné foto ˝A˝ týmu

29. února 2024

HC Benátky n.J. – HC WIKOV Hronov 7 : 3 (1:2, 3:1, 3:0)

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022