1
SELECT id,nadpis,datum,anotace,autor,cely_text,id_zapas,id_foto,typ_clanku,id_zapas,obrazek,id_akce,video,kategorie.nazev as kategorie FROM clanek INNER JOIN kategorie ON clanek.typ_clanku = kategorie.cislo WHERE id = 149 AND zobraz=1 První domácí vítězství v nové sestavě

První domácí vítězství v nové sestavě

Hronov nastoupil se čtyřmi novými tvářemi a hned to bylo velmi znát.

Hned v 2. min. hrál Hronov v šesti a musel se téměř celé dvě minuty v oslabení bránit v obranném pásmu. V 5. min. bomba z hole děčínského D. Tůmy zasvištěla jen o fous vedle. V 11. min. teč Zajana šla těsně nad, z protiútoku měl gólovku hronovský Melnikov, střílel již do odkryté klece, ale bek mu stačil do střely vložit hůl. Ve 12. min. gólman Tichý nabral puk na svoji širočinu a nechtěně vyhodil kotouč přes plexi. Hronov však další oslabení sehrál dobře, v brejku dva na jednoho Hovsepyan z první minul odkrytou branku. Pak však důrazně forčekující Puzt obral o puk hostujícího gólmana Lavingera, který dlouho otálel za brankou, objel klec a pohodlně zasunul – 1:0. V pokračující přesilovce však děčínští přece jen skórovali, Fajgl projel obranou a blafákem oklamal Tichého – 1:1. V 15. min. Eremiášovu teč gólman neviděl a jen se štěstím ho puk trefil. V 17.min. na útočné modré Putz vypíchl obránci puk a svůj nájezd zakončil složitým ale úspěšným blafákem – 2:1. V 20.min. nešikovný čárový rozhodčí zapříčinil odebrání puku hronovským, nabídku musel hasit Eremiáš a Děčín hrál další přesilovku. Hronov hrál jak vyměněný, výborně dostupoval skvěle bruslící hosty, vytvářel na ně stálý tlak a hosté chybovali. Škoda jen zase zbytečných vyloučení.

Přesilovka hostí se přenesla do druhé třetiny, domácí předvedli výborně ubráněný zámek hostí. Poté i Děčín špatně střídal a Hronovu se naskytla první přesilovka. Tu sehrál Hronov dobře, ale vyloženou příležitost si nevypracoval. V 27. min. přišla krásná kombinace hronovského útoku, Eremiáš dával ze tří metrů jen do náruče gólmana. Pak však Exner u mantinelu rukou přehodil puk přes plexi a byl trochu přísně vyloučen a domácí šli do tří. Oslabení ubránili, v pokračujícím oslabeni již jen o jednoho muže dokonce ujeli dva na jednoho, Veselý ale gólovku poslal jen do výstroje brankáře. V další šanci byl krosčekován agilní Eremiáš a Hronov měla druhou přesilovku. Tu ale pokazil za sedm sekund faulem Veselý - čtyři na čtyři nesvědčilo nikomu a gól nepadl. V 37. min. přišel opět zbytečný faul Eremiáše, největší šanci měl hostující matador Trávníček, lapačka Tichého jeho dělovku od modré ukryla. Opět se hrál výborný, rychlý hokej, který diváky bavil, obě družstva skvěle bruslila, výkon Hronova však opět znehodnotila spousta vyloučení, většinou naprosto zbytečných.

Ve 42. min. byl vyloučen děčínský Gottfried, v přesilovce trefil Eremiáš jen dolní oblouk branky. Hosté přidali, ve 45. min. šanci Brože vyřešil dalekým vyjetím gólman Tichý, který chytal opět skvěle a působil naprosto klidně a jistě. Poté Eremiáš z první střílel do okna, Lavinger hranou lapačky vytěsnil puk nad. Ve 45. min. hronovský obránce Kozlov propadl, musel faulovat a při signalizovaném vyloučení se T. Nezbeda trefil a srovnal – 2:2. Ve 47. min. Hronov pokazil šanci v přečíslení, z protiútoku šli hosté tři na jednoho, jejich první střelu Tichý ještě vyrazil ale Fajgl baseballovým způsobem ze vzduchu trefil puk, ten skončil v síti – 2:3.Všem se zdálo, že puk byl zasažen nad horní tyčí branky, což není povoleno, hlavní rozhodčí byl však nekompromisní a gól uznal. Zdálo se, že hronovští opět prohrají, ale nový tým měl velice bojovného ducha. Ve 49. min. byl vyloučen Zajan, skvělou přesilovku po osmnácti sekundách korunoval střelou do odkryté klece Melnikov a srovnal na 3:3. V polovině třetí třetiny fauloval děčínský Brož a i druhé vyloučení Děčín zaplatil. Skvěle a s přehledem hrající Pavelka, který si svým výkonem řekl o pozici prvního ostřelovače při přesilovkách od modré vystřelil, jeho střelu dorazil do sítě Veselý – 4:3. V 53. min. nervózní hosté znovu faulovali, Zajan protestoval a Hronovu se naskytla obrovská šance dvouminutové přesilovky 5 na tři. Krásné kombinace ale gól nepřinesly, ujíždějícího beka musel Pavelka faulovat a hrálo se 4 na 3. Ani další vyloučení Děčína nebylo potrestáno naopak v oslabení hosté dotlačili puk po závaru za záda sedícího a tudíž bezmocného Tichého, autorem byl T. Nezbeda – 4:4. I tuto branku domácí považují za spornou, puk už měl v moci gólman a mělo se pískat. Obrovský nápor hostí držel Tichý, který dvě minuty před sirénou vykopl blafák Tůmy, další gólovku Tůmy pár sekund před koncem opět nádherně zlikvidoval hronovský mág v brance. Šlo se do 5ti min. prodloužení 3 na 3. Domácím malinko docházely síly, Tichý však pokračoval ve svém představení a kryl několik velmi těžkých střel, nejobtížnější situaci vyřešil opět po střele D. Tůmy.

Nájezdy zahájil ruským blafákem (gólfák) Akhmetianov, střelou do áčka Lavingera – 1:0. J. Tůma na druhé straně nedal. Hronovský Melnikov znovu procedil brankáře a zvýšil na 2:0. Střelec Trávníček zazvonil jen o tyč. Třetí nájezd hronovských opět skončil gólem, Putz s jistotou trefil k levé tyči – 3:0. D. Tůma musel dát, Tichá však vyrazil a tak se zbývající nájezdy již nemusely konat. Hronov získal zaslouženě druhý prémiový bod a v tabulce zlikvidoval bodovou propast na celky před ním.

V Hronově se hrál po delší době opět výborný hokej, nová sestava nadchla, na hokej se prostě dalo dívat. I početný hronovský kotel byl tentokrát slyšet a přispěl k skvělému večeru ve Wikov aréně. Do další části sezóny se snad můžeme dívat s novou nadějí.

Branky a nahrávky: 13. Putz (Hašlar), 18. Putz (Hašlar, Eremiáš), 48. Mělnikov (Hovsepjan, Pavelka), 52. Veselý (Pavelka, Hovsepjan), rozh. náj. Achmeťanov – 14. Faigl (J. Tůma), 46. T. Nezbeda (Faigl, D. Tůma), 47. D. Tůma (Faigl, T. Nezbeda), 57. T. Nezbeda (Trávníček, Zajan)

Samostatné nájezdy:

1. série:

1:0 Aršlan Achmeťanov (HRO)

1:0 Jan Tůma (DEC)

2. série:

2:0 Sergej Mělnikov (HRO)

2:0 Michal Trávníček (DEC)

3. série:

3:0 David Putz (HRO)

3:0 David Tůma (DEC)

Vyloučení: 8 : 7, využití 2:1, oslabení 1:1


HC WIKOV Hronov: Tichý (Ševců) – Kozlov, Pavelka, Exner (C), Hail, Amirov – Achmeťanov, Poppel, Bořuta – Veselý, Putz, Hovsepjan – Štrombach, Bondar, Mělnikov – Hašlar (A), Eremiáš
Trenér: Leoš Kamaryt


HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Černohorský, Starý, Kučera, Loukota (A), Klement – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Zajan (A), L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, J. Tůma, Gottfried – Horák
Trenér: Tomáš Mareš


Rozhodčí: Zeliska – Jiruška, Brož


Diváci: 166

Další foto z utkání ZDE

28. března 2024

Společné foto ˝A˝ týmu

29. února 2024

HC Benátky n.J. – HC WIKOV Hronov 7 : 3 (1:2, 3:1, 3:0)

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022