1
SELECT id,nadpis,datum,anotace,autor,cely_text,id_zapas,id_foto,typ_clanku,id_zapas,obrazek,id_akce,video,kategorie.nazev as kategorie FROM clanek INNER JOIN kategorie ON clanek.typ_clanku = kategorie.cislo WHERE id = 136 AND zobraz=1 Velký obrat ve třetí třetině, skvělý gólman Tichý

Velký obrat ve třetí třetině, skvělý gólman Tichý

Domácí po těžkém počátečním losu jsou stále bez bodu, Hronov s jedním vybojovaným bodem byl v tabulce těsně nad nimi. V brance hostí znovu jistota – brankář Tichý.

Hned po pár sekundách se hronovský Bořuta na modré srazil s protihráčem a bohužel musel do nemocnice na vyšetření. V 5. minutě byl za nesportovní chování vyloučen Exner, bránický Zídek v gólovce zazvonil o horní tyč Tichého branky. Vzápětí byl Zídek vyloučen, v oslabení měl však šanci pražský Novák, jeho gólovku však betonem vykopl skvěle Tichý. Další loženka Kobry skončila tečí jen těsně vedle. Obrovskou šanci měl v 16. minutě hronovský Achmeťjanov, z levého kruhu střílel jen o milimetry vedle pravého okna. Nedáš – dostaneš. V 17. minutě ujel po levém křídle Zídek, lehce objel beka a nacentroval před Tichého, kde důrazný Kolda zblízka vydoloval puk a dorazil ho do sítě – 1:0, Hronov branka nakopla, několik dobrých šancí ale gólman Sochůrek pochytal.

Ve 23. minutě byli domácí blízko ke zvýšení skóre, Martínek však z brankové čáry nedokázal puk dotlačit do gólu. Ve 25. minutě zmařil Sochůrek loženku Amirova. Poté výborně chytající Tichý zlikvidoval několik šancí Pražanů. V polovině zápasu při přesilovce Hronova vyrobil obrovskou chybu domácí Duda, Hronov šel dva na jednoho, Sochůrek však neuvěřitelně lapačkou zlikvidoval stoprocentní gólovku, všichni již viděli gól. Vzápětí fauloval Ženíšek, hronovský Veselý však nařízené trestné střílení nedal, Sochůrek stačil sklapnout betony a jeho střelu do jeslí kryl. Další velkou šanci Štrombacha bránický gólman opět zlikvidoval, když těžký puk vyrazil. Ve 36. minutě se nečekaně vrátil do hry hronovský Bořuta, zranění se naštěstí nepotvrdilo. V závěru při vyloučení Najmana Kobra zasypala hronovského gólmana sprškou těžkých střel, Tichý však skvěle Hronov podržel.


V nástupu do 3. třetiny zasáhl fantasticky Tichý a sebral Koldovi óbršanci. Ve 43. minutě Štrombach ve velké skrumáži našel puk a došťoural ho za Sochůrkova záda a srovnal na 1:1. Hronov jako pokropen živou vodu za necelou minutu již vedl. Obrat zařídil Hovsepjan, který pohotově zpracoval puk a Sochůrka zblízka prostřelil – 1:2. Poté Tichý zlikvidoval dva brejky Pražanů, ti již byli z gólmana nešťastní. Ve 47. minutě při přesilovce měl Hronov štěstí, Novákova střela zleva minula tyč hronovské svatyně jen o fous. A opět nedáš-dostaneš. Hašlar předložil skvěle Štrombachovi, který Sochůrka překonal potřetí – 1:3.Vzápětí šokovaní domácí mohli inkasovat i počtvrté, brejk Hronova dva na jednoho Sochůrek kryl. Při vyloučení Straky z Kobry měl obrovskou šanci Hovsepjan, Sochůrkova lapačka byla ale hbitá. V 55. min Kobra Hronovu obrovsky zatápěla, na Tichého šlo snad sedm těžkých střel, ten byl však neuvěřitelný. V závěru skvěle takticky hrající hronovští nedovolili Kobře ani odvolat brankáře a v poklidu dovedli zápas do vítězného konce. Tři body putují pod Bor.

Branky a nahrávky: 17. Kolda (Zídek) – 44. Štrombach (Hašlar, Veselý), 45. Hovsepjan, 48. Štrombach (Hašlar)

Vyloučení: 4 – 5, využití 0:0, oslabení 0:1, vývoj střetnutí: 1:0, 1:3.


HC Kobra Praha: Sochůrek (Peyerl) – Ženíšek, Holý, Duda, Šteiner (A), Straka, Svach – Petrák, Petrov, Jedlička, Kolda, Janča, Martínek, Míšek, Ksandr, Zídek, Novák, Šťastný (C).
Trenér: Miloslav Šeba.


HC WIKOV Hronov: Tichý (Andrisík) – Najman, Mikulec, Exner (C), Pavelka (A), Heligr, Kotyza, Amirov – Kindyšev, Achmeťjanov, Bořuta, Hašlar, Hovsepjan (A), Bondar, Veselý, Jajlov, Sobčenko, Štrombach.
Trenér: Sergej Šošnikov.


Rozhodčí: Veinfurter – Všetečka, Jiruška.


Diváci: 87


28. března 2024

Společné foto ˝A˝ týmu

29. února 2024

HC Benátky n.J. – HC WIKOV Hronov 7 : 3 (1:2, 3:1, 3:0)

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022