1
SELECT id,nadpis,datum,anotace,autor,cely_text,id_zapas,id_foto,typ_clanku,id_zapas,obrazek,id_akce,video,kategorie.nazev as kategorie FROM clanek INNER JOIN kategorie ON clanek.typ_clanku = kategorie.cislo WHERE id = 132 AND zobraz=1 Cenný bod z Benátek

Cenný bod z Benátek

První mistrovské utkání = první bod z ledu soupeře, který hrál ještě v loňské sezoně Chance ligu.

V prvním druholigovém mistrovském utkání se Hronov představil na ledě vysokého favorita, vždyť Benátky ještě loni hráli první národní ligu. Hrající sportovní manažer Stehlík měl k dispozici hodně pozměněný tým, posílený i o tři ještě loni královédvorské hokejisty. Hronov nastoupil rovněž v hodně pozměněné sestavě s velice mladým kádrem a s Tichým v brance. Soupeři se v minulosti nikdy neutkali a tak šlo o první historické utkání obou soupeřů.

Hned ve 2. minutě domácí Šafránek objel branku, ze zadu přihrál před branku volnému Stehlíkovi a ten bez problémů zavěsil do odkryté části branky – 1:0. Poté došlo k řadě vyloučení na obou stranách, největší šanci měl hronovský Exner, jeho bombu však Sejpal ukryl v lapačce. Ještě větší šanci na srovnání měl Akhmetianov, který z rychlého brejku zazvonil jen o horní tyč branky domácích. Dvě sekundy před sirénou při přesilovce trenér Šošnikov odvolal gólmana, branku jsme však nevstřelili.

Hronov se tlačil za vyrovnáním i ve druhé třetině. Velká šance se hronovským naskytla ve 23. minutě, kdy šli Benátky do tří. To domácí s vypětím sil přežili, ale to se jim nepovedlo při hře čtyři na pět. V zámku putoval puk po ose Akhnetianov – Amirov k Hovsepyanovi, který dělovkou z první propálil Sejpala, který se již nestačil přesunout k levé tyči – 1:1. Ve 27. minutě Tichý skvěle vychytal v ložence Šafránka, o pět minut později jsme měli štěstí, když puk poskakoval po betonu ležícího Tichého, za čáru se však nedostal. Hosté zesílili tlak, naši statečně odolávali a nevynechali ani žádnou příležitost k rychlým protiútokům.

Ve 43. minutě přišla velká šance Teubera, trefil však jen rameno domácího gólmana. V 45. minutě benátský Dvořák nabil volnému Královi, ale i on zasáhl jen výstroj brankáře Tichého. Ve 47. minutě šli dva Hronováci na jediného beka, Teuberovu střelu Sejpal vyrazil. V 56. minutě Hovsepyan obešel bránícího beka, nestačil však zblízka již dobře zakončit. Tlak Hronova velice zesílil a domácí se bránili jen s vypětím všech sil. Dvě minuty před konce ale mohl rozhodnout mladičký Peca, sám před gólmanem však trefil jen lapačku Tichého. A tak si po výborném výkonu šli hronovští pro jeden bod.

O další se chtěli pokusit při prodloužení hraném tři proti třem hráčům v poli. Ve 2. minutě prodloužení mohl rozhodnout hronovský Hašlar, ale těsně minul. V 63. minutě ujel Šíma, našel Antoše, který si neohroženě zamířil mezi dva hráče hostí a nekompromisně zavěsil – 2:1.

Hronov předvedl velice dobrý výkon, ze kterého byli domácí až překvapeni, jeden bod je velice cenný a velkým příslibem do nové sezóny.

28. března 2024

Společné foto ˝A˝ týmu

29. února 2024

HC Benátky n.J. – HC WIKOV Hronov 7 : 3 (1:2, 3:1, 3:0)

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022