První čtvrtfinále vyšlo lépe Letcům. Stav série 1:0 pro Letňany.

ČF1, úterý 1.3.2022, Letňany
4:2
1:1, 1:1, 2:0
HC Letci Letňany

Kopřiva (Zeithaml) – Hanuš, Zedek, Straka, Chalupa, Potechin, T. Pejchal, Fiala – Kellerstein, Turek, Hlaváč (A), Vacín, Řepík, Wojnar, Kropáček, Hozák (C), Hrala, A. Půlpán, Kastner (A), Arnošt, Hasil. Trenér: Jaroslav Nedvěd

HC Wikov Hronov

Pavlíček (Pluháček) – Suk, Pavelka, Mikulec, Heligr, Kynčl, Degterev, Exner (C), M. Romanov – Bucek, Duchan, Nazarov, Lebedkin, Kozák (A), Moník, Jirků, Hašlar, Janda, Lavrenov, Šlaicher, Matouš (A). Trenér: Martin Táborský

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Turek (Arnošt, Hozák), 30. Kastner (Arnošt, Kellerstein), 54. Kellerstein (Hlaváč, Zedek), 56. Kellerstein (Hlaváč, Zedek) – 3. Lebedkin (Exner, Lavrenov), 32. Bucek (Pavelka, Duchan). Rozhodčí: Kosnar – Horažďovský, Jurak. Vyloučení: 5:6 (10:12 min.). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 271. Střely na branku: 42:29. Průběh utkání: 0:1,1:1-2:1,2:2-4:2.

První čtvrtfinále PLAY-OFF II.ligy to bylo pro většinu hráčů. Jedná se o dva týmy druhé ligy které nastupovaly s nejmladšími hráči. Více zkušeností je na straně letců a wikováci mají výbornou bilanci vzájemných zápasů kdy ze šesti zápasů prohráli jen jednou.

První třetina začala ve vysokém tempu a týmy se doslova do sebe zakously a na ledě to jen jiskřilo. První skóroval Hronov ve 3.min.VITALIJ LEBEDKIN – 0:1 Asistence: Jakub Exner, Konstantin Lavrenov. Letcům se ale podařilo rychlo kontrovat a v 5.min ŠTĚPÁN TUREK – 1:1 Asistence: Dominik Arnošt a Jiří Hozák.

Ve druhé třetině týmy ubrali na tempu a více se bránilo a situace z první třetiny se opakovala v opačném pořadí ve 30.min. využili přesilové hry Letńany LUKÁŠ KASTNER – 2:1 Asistence: Dominik Arnošt a Adam Kellerstein. A Hronov srovnáva ve 32.min. JIŔÍ BUCEK – 2:2 Asistence: Jan Pavelka a Samuel Duchan.

Do poslední třetiny nastupují oba týmy za stavu 2:2. Letci mají lehce navrch kombinačně ve 47. min po faulu je na Hronov nařízeno trestné střílení. Ale výborně chytající Adam Pavlíček si s ním bravurně poradil. Letci zvýšili tempo a dvěma góly v 54 a 56.min. vždy autorem branky je ADAM KELLERSTEIN – 3:2 a 4:2 a asistence vždy Jan Hlaváč a Jan Zedek . Hronov se po tomto krátkém zaváhání již nedostal zpět do hry a zápas končí 4:2.

Utkání přineslo bohužel také hodně zranění. Lukáš Vacín dohrál utkání i s poraněním hlavy. Bohužel hůře dopadl jeho spoluhráč Dominik Řepík (zranění hlavy a krku) a také hronovský Jan Hašlar (poranění trupu). Všem hráčům přejeme brzké uzdravení a návrat zpět do hry. Počet střel v utkání Letci Letňany 42, WIKOV Hronov 29. Utkání se kromě dvojbodové trojice Hlaváč, Zedek a Arnošt nejvíce vyvedlo Adamu Kellersteinovi (2+1). Za Hronov ukázal, že proti Letcům umí zahrát Vitalij Lebedkin, který se tretil ve třetím vzájemném utkáním za sebou.

Ve druhém utkání této skupiny lépe uspěl tým HC RODOS Dvůr Králové, který porazil soupeře z Mostu 3:1.

Hodnocení trenérů:

HC Wikov Hronov M. Táborský: Vstup do zápasu jsme měli výborný, série pokračuje ve čtvrtek a bude dlouhá.

10. března 2022

Letci do finále, Hronov končí se vztyčenou hlavou. Stav série 0:4.

27. února 2022

Skvělou základní část jsme korunovali desítkou!

Číst více >
Pojď hrát hokej 2022